Манифестација

48. КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

Центарот за култура Ацо Караманов Радовиш реализара богата програма во која на еден мултимедијален начин – со спој на сите уметности се чествува ликот и делото на младиот македонски гениј – Ацо Караманов.
Учесници и видео обраќања

ЗА АЦО КАРАМАНОВ И КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

Ацо Караманов е роден во Радовиш на 31 јануари 1927 г. како најстаро дете во семејството на Софија и Васил Караманови, но по неговото раѓање се преселиле во Белград, а …

ЗБОРНИК НА 48 КАРАМАНОВИ СРЕДБИ 2021

Сите цивилизирани градови во Европа и светот имаат свои симболи и свои идеали коишто им ги изразувааат и минатото и сегашноста, но и стремежите кон иднината. Ацо караманов, несомено, е нашиот европски симбол на креативноста и на младите генерации.

ОВОГОДИНАШНИ ИЗДАНИЈА НА КАРАМАНОВИ СРЕДБИ

Овогодинашни изданија на Караманови средби: Антологија на Караманови средби 1967 – 2020 приредена од Борче Панов, Разден – наградена книга на националниот конкурс за наградата Караманов 2020 од Кристина Николовска …

Го сакам Радовиш

Интересни факти за нас

9368
Посетители
230
Театерски претстави
126
Промоции
85
Прикажани филмови
Новости

Актуелни настани

НАГРАДАTA „КАРАМАНОВ 2021“ ЗА НАЈДОБРА НЕОБЈАВЕНА ПОЕТСКА КНИГА ОД МАКЕДОНСКИ АВТОР ЈА ДОБИ ХРИСТО ПЕТРЕСКИ ЗА КНИГАТА „ПЕРГАМЕНТ“

ОУ Центар за култура „Ацо Краманов Радовиш Совет на 48 Караманови средби Жири комисијата за избор на најдобра необјавена поетска книга од македонски автори што пишуваат на македонски јазик по …

СВЕТСКА НАГРАДА ЗА ПОЕЗИЈА – АЦО КАРАМАНОВ (КАЛУДИЈА ПИЧИНО – ИТАЛИЈА)

ОУ Центар за култура „Ацо Краманов Радовиш Совет на 48 Караманови средби Пред три години, Меѓународната поетска манифестација „Караманови поетски средби“ и Центар за култура Ацо Караманов од Радовиш, ја …

Центарот за култура Ацо Караманов Радовиш и неговиот организационен одбор на 48. Караманови поетски средби распишува конкурс за поетска творба

Право на учество имаат учениците од основните и средните училишта од Република Северна Макединија. Правила за пријавување: Темата е: Ацо Караманов – живот и дело или теми од живототИзработеното дело …

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА НЕОБЈАВЕНА ПОЕТСКА КНИГА „КАРАМАНОВ 2021″

Центар за култура „Ацо Караманов„ Радовиш и Советот на 48. Караманови средби го распишаа Конкурсот за најдобра необјавена поетска книга и доделување на наградата „Караманов 2021″. Конкурсот трае до 10 …