Антје Стен е поетеса и визуелен уметник. Родена е во Германија, а живее во Италија. Од 1990 ја промовира својата работа во Европа и САД интегрирајќи ја поезијата со уметноста. Дел е интернационалната организација “Poetry is my Passion” во Милано и организатор на транскултурни настани.

Го уредува меѓународниот поетски блок “Milano, una città mille lingue“ за поетското списание TamTamBumBum. Од 2019 е дел од  интернационалното поетско движење Realismo Terminaleосновано од Giudo Oldani, а од 2020 год. е дел од научниот одбор на Малиот музеј на поезијата во Пјаченца (Piccolo Museo della Poesia di Piacenza).