Наскоро, од печат ќе излезе поетската книга „РАЗДЕН„ наградена со наградата „Караманов 2020„ за најдобра необјавена поетска книга од македонски автор

Наскоро, од печат ќе излезе поетската книга „РАЗДЕН„ наградена со наградата „Караманов 2020„ за најдобра необјавена поетска книга од македонски автор. Автор на оваа прекрасна книга е истакнатата македонска писателка и книжевен теоретичар – Кристина Николовска за поетскиот ракопис „РАЗДЕН„ Издавач на книгата е ОУ Центар за култура Ацо Караманов Радовиш.

Длабока благодарност до издавачот Центар за култура “Ацо Караманов” од Радовиш, Советот на Караманови средби и на жири-комисијата во состав Борче Панов (претседател), Славе Атанасов и Јовица Илиќ (членови), за укажаната чест мојот поетски ракопис “Разден” да се удостои со престижното признание “Караманов” за 2020. Караманов е голема инспирација, а Карамановите средби се достојна културна манифестација која расте кон светско ниво и трајни вредности.

Кристина Николовска, 10.11.2020.