Манифестација

47. КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

Центарот за култура Ацо Караманов Радовиш реализара богата програма во која на еден мултимедијален начин – со спој на сите уметности се чествува ликот и делото на младиот македонски гениј – Ацо Караманов.
Учесници и видео обраќања

ЗА АЦО КАРАМАНОВ И КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

Ацо Караманов е роден во Радовиш на 31 јануари 1927 г. како најстаро дете во семејството на Софија и Васил Караманови, но по неговото раѓање се преселиле во Белград, а …

ПЕТТО КАЛЕНДАРСКО ВРЕМЕ: АНТОЛОГИЈА НА КАРАМАНОВИ СРЕДБИ

Прва Антологија на Караманови средби со наслов „ПЕТТО КАЛЕНДАРСКО ВРЕМЕ„. Приредувач на оваа значајна книжевна објава е писателот Борче Панов. Во антологијата се застапени 33 значајни македонски автори, како и …

ОВОГОДИНАШНИ ИЗДАНИЈА НА КАРАМАНОВИ СРЕДБИ

Овогодинашни изданија на Караманови средби: Антологија на Караманови средби 1967 – 2020 приредена од Борче Панов, Разден – наградена книга на националниот конкурс за наградата Караманов 2020 од Кристина Николовска …

Го сакам Радовиш

Интересни факти за нас

9368
Посетители
230
Театерски претстави
126
Промоции
85
Прикажани филмови
Новости

Актуелни настани

Излагањето и текстот за „Тешкото“ се најде забележано и во реномираниот чешки „Cesky Lid“

Излагањето и текстот за „Тешкото“ се најде забележано и во реномираниот чешки „Cesky Lid“ списание од областа на етнологијата (етномузикологија, етнокореологија) во издание на Чешката академија на науки и уметности.Ова …

цк ацо караманов

Видео обраќање на Маријан Гракалиќ

Познат хрватски писател и поет. Претседател на новото книжевно друштво во Хрватска: Pjesnicka manjina@. Основач и уредник на книжевниот портал „Радио Горњи град„ Организатор на меѓународната книжевна манифестација „Под старим …

Кристина Николовска – Добитничка на Награда “Караманов”

Кристина Николовска Наградата е живот… Животот е награда…! Поезијата е највисок РАЗДЕН… Поезијата е здравје и енергија… Нека поезијата биде молитва за спас на сите и на оние се борат …