Видео обраќање на Маријан Гракалиќ

Познат хрватски писател и поет.

Претседател на новото книжевно друштво во Хрватска: Pjesnicka manjina@.

Основач и уредник на книжевниот портал „Радио Горњи град„

Организатор на меѓународната книжевна манифестација „Под старим кровивима„ во Загреб.

Учесник на неколку Караманови средби.